Sunday, March 02, 2008

Comité drinken – deel II

De commissie, die comité drinken heeft samengesteld, heeft in een officiële persconferentie aangegeven dat er actief gezocht wordt naar lieden die een onbestemd gevoel van rust en regelmaat missen. Mensen, die te lang dwangmatig en neurotisch in een oneindige draaischijf turen, zullen door ons actief worden aangesproken.

Inmiddels hebben we het voltallig gemeente bestuur van Reiderland aangesproken op hun twijfelachtige plannen om het dorpje Ganzedijk van de aarbodem te laten verdwijnen en de huidige bewoners legaal te verbannen of legitiem te deporteren. In opdracht van de gemeente Reiderland is er onderzoek gedaan naar de toekomst van het dorp. Conclusie: Ganzedijk is een spookdorp. Ons comité heeft slechts één telefoontje gepleegd en wij kwamen er al snel achter dat Ganzedijk te maken heeft met een ranzige erfenis wat onherroepelijk blijft achtervolgen, namelijk “woensdag gehaktdag”. Dit is de titel van eveneens ranzige boek, waarbij het verhaal zich af zou spelen in Ganzedijk. Niets is minder waar. De twijfelachtige schrijver heeft nooit in Ganzedijk gewoond maar in het naburig en alles verklarende plaatsje Hongerige Wolf…!?

Eveneens hebben we Geert Wilders in een openbare brief laten weten zich terstond te begeven naar ons comité drinken, alwaar hij rustig, na een bepaalde tijd van afzondering, met een kopje thee bewust kan uitleggen waar hij zich bevindt. Hieronder staat de volledige brief afgebeeld. De heer wilders heeft inmiddels ons officieel laten weten de pot op te kunnen. Da’s niet aardig van Geert.


Al thee schenkend, groet ik jullie

Geachte heer Wilders,

Bijgaand ontvangt u van ons een dringend verzoek, zoniet een sommatie, om u terstond te melden.

Uw vatbaarheid voor overdreven profetisch waanbeelden is onze beleving totaal misselijkmakend en beledigend. Met regelmaat vertaald u uw ongeleide gedachtenstroompjes in kwetsende one-liners en onbeholpen uitspraken, zoals “mevrouw, U bent knettergek” en 'tsunami van islamisering'. Deze tamelijke egoïstische wartaal en totale onverschilligheid is kwetsend.

U banjert gedrogeerd in een porseleinkast van ons recht op vrijheid van meningsuiting en dat maakt u nagenoeg ongrijpbaar. Ook wij maken "ons grote zorgen” over uw schandelijke voornemens om de kwetsende film Fitna (de beproeving) op internet te vertonen. De inhoud van de film is weliswaar nog niet bekend, maar uw intenties spreken in uw nadeel.

Wij nodigen u van harte uit zich aan te melden bji de bekende adressen voor hulp behoeftige lieden

We verwachten u hiermee voldoende te hebben ingelicht.

Een minzame groet,

Comité drinken